RAINVILLE SANGARÉ

Commercial

Résidentiel

Produits

Isle

Contact

À Propos

Résidentiel

Habitat 67

 

Unit 622 is composed of two prefabricated blocks arranged in a T shape. The major change in the layout was the addition of a guest bathroom. The space is structured around the junction of the blocks. The concrete junction was left bare to highlight the assembly of the building. The original construction scribbles are revealed and untouched for 50 years.

The Habitat 67 surroundings informed the design of the space. Given the location on the Saint-Laurence river, where it can get windy and isolated during the winter months, the material and colour palette was kept minimal to enhance light quality and tactile warmth. Rainville Sangaré outfited the space with raw finishes such as HRS steel, concrete and yellow zinc plated accessories.

Instagram

© 2019 Rainville Sangaré